Ohyra/sjukdomar

Hjälp!! Rör-mig-ej plantor sjuka??

2018-05-22 19:01 #0 av: Derrtag

(Kopierade mitt inlägg på trädgård ifokus, jag är för lat för att skriva samma sak igen:P )Mina nästan 1 månad gamla rör mig ej plantor har växt jättebra hittils, men de senaste 2-3 dagarna så började de se sjuka ut. Plötsligt dök små, ljusgröna/gula fläckar upp på bladen, dessa blad blev sedan snabbt gula och föll ner. Jag har flera krukor på samma plats, och det händer i alla. Det fick mig att tänka på ohyra, men när jag kollade så hittade jag ingenting alls... De bleka, gul/ljusgrönaktiga, sjuka bladen är inte längre känsliga och stänger sig inte vid berörning. Jag är såååå förrvirrad, det hände så plötsligt! Vad kan det vara? Övervattning? (Vattnar alla krukorna ungefär samtidigt) För mycket sol/torrka? Ohyra?

Bilden visar bladen när de är fläckiga, samt hur de blir när de blir helt gula.

Anmäl
2018-05-22 21:13 #1 av: Pyttelite

Var står krukorna är det gassande sol och mycket varmt där?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-22 21:31 #2 av: Derrtag

Det är sol nästan hela dagen och all värme är från solen, uppvärmningrn är avstängt. Jaa det är varmt, och torrt, antar att de inte gillar det...

Anmäl
2018-05-22 22:10 #3 av: Pyttelite

Tror att det kan vara orsaken till att de gulnat. De vill ha ganska hög luftfuktighet. De vill inte torka ut helt men är inga vattenväxter och de gillar inte överdriven värme även om de gärna vill stå ljust.

Typisk jobbig växt! Jag gillar dom som tål sol och värme och mår bra av att torka ut.  Glad

Se om du kan hittat ett annat ljust ställe men som inte är i direkt solljus eller om det inte går skydda den från direkt sol.

Ser också att det är en invasiv växt i vissa länder och att den är pantropisk.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mimosa_pudica

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-23 07:01 #4 av: Derrtag

Tack för hjälpen! Ska hitta en annan plats för dem👍 Så känsliga de är, nästan overkligt😌☺

Anmäl
2018-05-25 22:35 #5 av: Pyttelite

Hur har de gått ser de fortfarande ledsna ut?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-31 18:57 #6 av: Derrtag

#5 Jag har lagt dem i en stor genomskinlig plastlåda med locket på (med lite hål så att de får luft) och sprejar varje morgon med vatten och de trivs mycket bättre! Växer som tusan så jag får snart inte plats med dem där inne... :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.