Växtterrarium - Flaskträdgård

Växter i terrarier

2017-06-14 21:31 #0 av: ylvala

Jag tycker att det är så fascinerande med terrarier med levande växter i. Jag har själv ett ökenterrarium med en leopardgecko men där har jag inga riktiga växter. Jag har haft regnskogsterrarier med tropiska insekter i med växter men jag har inte en enda bild på någon av dem Gråter

I gymnasiet gick jag tropisk djuranläggning och i terrarierna till djuren (mest ödlor och ormar) hade vi passande krukväxter planterade i bottensubstraten utan innerkruka.

Växterna passade djurens habitat så det blev verklighetstroget. Vanliga växter vi använde var fredskalla, silverkalla, gullranka, monstera, kanariepalmer, paraplyaralia och rosenkalla. Växterna blev så stora och fina i den varma temperaturen och luftfuktigheten! Och det var roligt att visa upp dem på ett någorlunda "naturligt" sätt.

Visa gärna bilder om ni har terrarier med växter i, eller om ni bara springer på ett terrarium med fina växter! Synd att jag är så dålig på att fota, men här är  en bild från min skola med ett terrarium som har en jättestor monstera, bladen är säkert 70-80 centimeter långa!

Anmäl
2017-08-30 17:36 #1 av: ylvala

En silverkalla och en gullranka i varsitt regnskogsterrarium :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.