Krukväxter

Stora inomhusväxter

2017-06-11 22:17 #0 av: ylvala

Jag har ett prickblad som jag fick av min mormor för några år sedan. Tyvärr minns hon inte när hon fick det eller hur stort det var då men hon säger att hon haft det länge och att växten är gammal.

Sedan jag tog över jätteväxten har den fått en ny soligare plats och vuxit ännu mer. Nästan alla som kommer hem till mig påpekar att jag har ett träd i köket GapskrattarSnart kommer den att nudda taket, då vet jag inte vad jag ska göra. Har inte forskat i om det går bra att klippa ned, någon som vet?

Visa gärna upp era stora inomhusväxter!

Anmäl
2017-08-11 17:23 #1 av: Thiah

Jag har ingen så stor som din mer men halvstora....

Denna gummiplanta växer och växer. Fick den som liten för knappt ett år sedan. Nu ryms den bara i sonens rum (kan inte har den på golvet för katterna)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-08-11 17:24 #2 av: Thiah

Och så då den här (som jag satte upp i en annan tråd). Den som jag inte vet namnet på men som bara växer och växer. Den ska få en pidestal i höst. Letar vara efter den rätta(tror det bli en stabil pall).

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-08-12 11:03 #3 av: ylvala

Fina! Det där med katter och växter kan vara lite knöligt när man har katter som gillar att tugga på dem..

Vet inte heller vad växten på din andra bild kan vara. Någon klättrare av något slag.. Om du tittar bland länkarna här och går in på den som heter "identifiering" kanske du kan lista ut vad det är om du vill veta :)

Anmäl
2017-08-20 12:06 #4 av: Carmarino

Hoppas den här kommer på rätt håll. Min High Chaparall (Trekantseuforbia) är så hög att det är svårt att få med hela på bild. Här är ett försök i alla fall. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-20 14:22 #5 av: ylvala

#4 Snyggaste high chaparallen jag sett!

Anmäl
2017-08-20 14:34 #6 av: Carmarino

#5 Tack. Glad

Det går inte att ha den på något annat ställe, för då välter den. Nu stöttas den på tre sidor, och står rätt stadigt trots en ganska liten kruka.

Repet jag knutit om är mest till för att jag ska kunna dra undan den när jag ska fälla ner gardinerna, och undvika att blodvite uppstår. Den är ju rätt vass. Glad

Tror faktiskt att den har nått taket nu, men den har växt väldigt långsamt de senaste åren så det har tagit lång tid. Misstänker att den utvecklar de lägre grenarna istället.

Den har varken fått ny jord eller gödning på väldigt många år, och krukan är bara fylld till ca 2/3 med jord. Ungefär en gång i månaden (varannan på vintern) får den en liter vatten, och tydligen räcker det.

Såg att det växt ut två "skott" nere i krukan, men jag vet inte om de fortfarande växer. De ser lite grågröna ut.Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-20 21:44 #7 av: Forest

4. Wow den var stor, häftigt den måste vara gammal ser ut att stortrivas hemma hos dig Skämtar Jätte fina ni  växter ni har Kär

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-08-20 21:58 #8 av: ylvala

#6 Kul att den växer så bra. Har du haft den länge? :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.