2018-03-10 20:50 #0 av: Pyttelite

Det låter så enkelt det där med sticklingar men för att få fram ett bra material måste man ha en stor portion tålamod. Här får ni några bra tips från det Brittiska Streptocarpussällskapet på hur man gör när man tar bladsticklingar från Kornettblommor.

How to take Streptocarpus Cuttings by Frank Davies of British Streptocarpus Society March 2015; är en underbar  amatörmässig undervisningsvideo som är framtagen av det Brittiska Streptocarpussällskapet.

Videon känns väldigt genuint brittisk och Frank är naturligtvis med i sällskapets styrelse. Tyvärr är ljudnivån lite låg så justera gärna innan ni tittar.

Afternoon Tea

Man riktigt känner hur hela teamet kommer att ta  igen sig efter tagningen med ett rejält lager hemmabakade tårtor och en stor kanna te.

Det är enkla handgrepp och verkar inte så svårt att följa.  Visst ser det härligt ut med ett växthus fullt av växter som snart kommer att ta fart.

Två års väntan på blommorna

Det tar ungefär 2 år för att få fram ett blommande exemplar från en bladstickling. Har man ett fint exemplar är det säkert värt att vänta så länge.

I morgon ska jag åka och köpa lite utrustning knivar och andra "bra att ha" redskap.

Vänta lite, jag har visst ingen kornettblomma att öva på ... 

Här har ni länken till sällskapet British Streptocarpus Society  om ni vill läsa mer om det.

Ps. Jag hoppas att jag kan visa fortsättningen lite senare. Ds.

Källor: 

www.streptocarpussociety.org.uk/

https://www.youtube.com/watch?v=FpWnezWd_KM