2018-03-07 20:10 #0 av: Pyttelite

Barn vill gärna göra samma sak som vi vuxna så varför inte ge barnen en egen liten drivbänk eller kruksamling så att de får prova på att vara trädgårdsmästare själva samtidigt som vi driver upp våra vuxenväxter? Ett roligt pyssel man kan göra tillsammans och kul för barnen att följa upp sina egna växter. Har man tur får barnet kanske se sina fröer blomma lite senare på året eller också vissnar dom ner för att de blivit övervattnade eller bortglömda - en lärdom det med.

Junior barnens fröpåsar

Junior är Weibulls försök till en egen serie med fröer anpassade för barn, Naturligtvis kan man köpa fröer i vanliga förpackningar. Förutom att fröpåsarna är dekorerade med roliga figurer och klatschiga färger så är växterna barnvänliga.

Jag är inte så säker på om dessa fröpåsar verkligen får barnen att förstå att det kommer att komma upp växter - tror ed att e ser dom som roliga teckningar.

Blomman för dagen och Svartöga

Själv minns jag när mamma sådde Blomman för dagen (Ipomoea tricolor) och Svartöga (Thunbergia alata). Det som utmärker barnvänliga frön är att det ska gå fort. De får inte ta månader innan de gror och man måste se att det blir en relativt snabb progress. Vem har tid att vänta på ett frö?

Slingerväxter som de jag nämnt ovan r perfekta för när de kommer upp händer det snabba saker. Blomman för dagens lianer klättrar synligt varje dag till en början och sedan får man se miraklet med den oftast blåa blomman som just bara har blomman uppe en dag.

Gör papperskrukor eller använd drivbänk

Kanske kan man göra papperskrukor tillsammans enligt Kruktillverkning av tidningspapper  eller också köper man en lite barnvänlig drivbänk.

Förutom Junior, Weibulls fröer för barn så finns det lite andra tips på barnvänliga sorter som vitlök, smörgåskrasse eller varför inte bönor?

Några andra tips på barnvänliga fröer:

- Fun plants for kids

- Growing plant seeds with kids