2017-07-10 21:07 #0 av: ylvala

Nu är sommaren och semestertider här. Många vill resa iväg och problemet med växterna och vattningen kvarstår alltid. Det finns några tips att ta till för att förenkla situationen!

Bäst är självklart att fråga om någon kan vattna när du inte är hemma. Annars så är självbevattnande krukor en bra problemlösning.

Här kommer några andra tips:

*Vattna krukväxterna ordentligt innan du åker. Bäst är att doppa växten. Sätt då ned  hela innerkrukan i vatten tills det slutar att bubbla. Då är jorden så blöt den kan bli och växten kommer att stå sig ett tag.

*Undvik att låta växterna stå i stark sol. De torkar då ut betydligt mycket snabbare. Ställ ned dem på golvet eller någon annanstans där ljuset är lagom starkt.

*Plantera gärna om i större krukor. Större jordvolym torkar inte ut lika snabbt.

*Lägg plastfolie över växterna så blir luften fuktigare och jorden håller sig fuktig längre.

*De växter som är extra vattenkrävande kan du låta stå med "blöta fötter". Ställ ned växten utan ytterkruka i till exempel diskhon eller badkaret som är fyllt med vatten en bit upp på innerkrukan. Se bara till att lite solljus når fram. Det är viktigt att bara de allra känsligaste växterna ställs här - den vanligaste orsaken till att krukväxter dör är på grund av övervattning.

SolSolSol